perjantai 3. tammikuuta 2014

Tässä sitä nyt ollaan. Pitkäaikainen haave omasta grossista viimein totta! Sanoisinko että matka tähän on ollut kaikkea muuta kuin helppo ja vaatinut kärsivällisyyttä  ja uskoa omiin unelmiin.

Mistä sitten ajatus oikein lähti? No, alunperin jo mäyräkoiraan tykästyneenä olisin halunnut oman mäykyn perheenjäseneksi ja harrastukseen. Mies vain sanoi että koiran pitää olla koiran kokoinen ja sitten alettiinkin etsimään rotua mikä miellyttäisi meitä molempia. Katseltiin mitteleitä yms.  pystykorvia, spanieleita ja vaikka mitä kunnes törmättiin grosspitziin. Grosspitzissä miellytti koiran ulkonäkö ja luonteen kuvaus. Aloimme sitten tutustumaan rotuun tarkemmin jonka myötä selvisi että kyseessä ei olekaan mikään tavallinen koira vaan harvinainen rotu niin Suomessa kuin ulkomailla. Rotu jäi kiehtomaan kuitenkin sen verren paljon että piti alkaa selvittämään Suomessa olevia yksilöitä sekä tutustumaan saksalaisiin nettisivuistoihin.

Tässä tapauksessa hyödyllinen internetin maailma auttoi paljon (toivottavasti blogin lukijalle myös apua teksteistäni) ja sain otettua yhteyttä rodun harrastajaan jolta olen saanut valtavasti apua alkuun! Yhteyksiä muodostaessa löysin myös Saagan kasvattajan tiedot.

Rotua on luonnehdittu seuralliseksi ja uskolliseksi. Alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut maatilojen vahtikoirana jonka takia metsästysviettiä ei ole. Tulen päivittämään sivuille myöhemmin myös tarkempaa kuvausta kun kokemusta kertyy lisää. Mikäli kiinnostuit rodusta, suosittelen ottamaan yhteyttä kokeneeseen kasvattajaan.

Meidän Nostokorva Bria-Saaga on syntynyt 10.11.2013 ja kotiutui meille 1.1.2014. Saaga on reipas ja ystävällinen yksilö. Saagasta löytyy rauhallisuutta, mutta osaa olla myös leikkiessä oikea energiapakkaus! Kaiken kaikkiaan Saaga on sulattanut meidän, perheenjäsenten ja kaikkien ulkoilijoitten sydämmet :)  Tuota jääkarhun pentua ei voi katsoa muuta kuin hymyillen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti